7 tips per ser més eficient

Cada acció compta! L’eficiència energètica és crucial tant per a reduir la nostra petjada ambiental com per a estalviar en les nostres factures d’energia. Adoptar pràctiques que ens ajudin a utilitzar l’energia de manera més intel·ligent és beneficiós per al medi ambient i per a la nostra butxaca.

És per això que des de Tecníber, et donem 7 consells per una llar més eficient i respectuosa amb el medi ambient!

 

1️⃣ Aprofita la llum natural ☀️

Durant el dia, aprofita al màxim la llum natural obrint cortines i persianes. D’aquesta manera, podràs reduir la necessitat d’encendre llums artificials i aprofitar la il·luminació natural de manera gratuïta i sostenible. A més, també escalfaràs casa teva!

 

2️⃣ Apaga els aparells en repòs o standby 📴

Molts dispositius electrònics continuen consumint energia encara que estiguin apagats, això es coneix com a consum en mode d’espera o standby. Desconnecta els dispositius que no estiguis utilitzant o utilitza regletes amb interruptors per a apagar diversos dispositius al mateix temps.

 

3️⃣ Utilitza bombetes LED! 💡

Les bombetes LED consumeixen significativament menys energia que les bombetes tradicionals incandescents o fluorescents. A més, tenen una vida útil molt més llarga, la qual cosa et permet estalviar diners a llarg termini.

 

4️⃣ Inverteix en electrodomèstics eficients 🌟

Utilitza electrodomèstics amb etiquetes d’eficiència energètica. I procura utilitzar-los de manera eficient: omple la rentadora i el rentavaixella abans de posar-los en funcionament i considera l’ús de programes de rentada en fred per a reduir el consum d’energia.

 

5️⃣ Optimitza l’ús de l’aire condicionat i la calefacció ❄️🔥

Ajusta la temperatura del teu termòstat a nivells còmodes però eficients. A l’hivern, abriga’t amb roba adequada, no cal anar per casa amb màniga curta! A l’estiu, utilitza ventiladors per a circular l’aire i mantenir una sensació de frescor sense necessitat de baixar massa la temperatura de l’aire condicionat.

 

6️⃣ Revisa que portes i finestres estiguin ben segellades!

Un bon aïllament en portes i finestres, inclús en parets i sostres, ajuda a mantenir la temperatura interior de la teva llar de manera més constant, la qual cosa redueix la necessitat d’utilitzar calefacció i aire condicionat. Considera la instal·lació de doble vidre en finestres i segella qualsevol esquerda o buit per on pugui escapar-se la calor o el fred.

 

7️⃣ Sigues conscient de l’aigua que utilitzes. Sobretot, de l’aigua calenta! 🚿

Repara les fugues d’aigua tan aviat com les detectis i considera la instal·lació de dispositius d’estalvi d’aigua, com a capçals de dutxa de baix flux i aixetes d’estalvi d’aigua. A més, evita deixar córrer l’aigua innecessàriament en rentar-te les dents, rentar els plats o mentre et dutxes.

A més, pensa que l’aigua calenta pot representar una part considerable del consum energètic en una llar. Opta per dutxes més curtes en lloc de banys llargs per a reduir el consum d’aigua calenta. I assegura’t que el teu escalfador d’aigua estigui ajustat a una temperatura adequada; generalment, entre 49 °C i 54 °C és suficient per a la majoria de les necessitats, la qual cosa també ajuda a prevenir l’acumulació de minerals que poden reduir l’eficiència de l’escalfador.

 

 

Adoptar aquests consells tan senzills a casa teva no només t’ajudarà a reduir el teu consum d’energia i les teves factures, sinó que també contribuirà a la protecció del medi ambient en disminuir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle associades amb la generació d’energia. Petits canvis, amb gran impacte! 
Altres projectes realitzats