6 consells per estalviar amb l'aire condicionat

Amb l’estiu aquí, l’aire condicionat es converteix sempre en el nostre gran aliat. Adéu a la calor i a les nits sense dormir!

Tot i això, a vegades ens pot jugar una mala passada en la factura de la llum i, per tant, en la nostra butxaca. Si això et preocupa, et donem alguns consells per estalviar!

1) LA TEMPERATURA

No utilitzis l’aire a una temperatura inferior a la recomanable per refredar més ràpidament la casa. Això farà que pugi molt més ràpid la factura de la llum. Mantén sempre una temperatura entre els 23 °C i els 25 °C.

Una diferència de 12 °C entre habitacions condicionades i l’exterior, generarà un xoc tèrmic molt poc saludable pel cos.

2) FRESCOR RESIDUAL

Quan apagues un equip, l’efecte refrigerant es manté durant un cert temps, no marxa a l’instant. Per estalviar, serà important tenir-ho en compte.

Desconnecta l’aire una estona abans de sortir de casa, estalviaràs, reduiràs el consum elèctric i minimitzaràs els canvis bruscs de temperatura.

3) UBICACIÓ

La ubicació dels aparells, serà clau per reduir el consum energètic.

L’ideal serà col·locar-lo en una zona no exposada al sol. A part de zones amb fonts de calor, com el forn, que podrien afectar la lectura correcta de la temperatura.

4) MANTENIMENT DELS FILTRES

Si els filtres estan nets, l’aire circularà més eficientment pel sistema de refrigeració. La pols, en canvi, augmentarà el consum energètic. Et recomanem que els netegis un o dos cops l’any!

5) AÏLLAMENT

Abaixa les persianes o els tendals durant les hores de més calor, d’aquesta manera aconseguiràs que les temperatures es redueixin considerablement.

Obra les finestres a primera hora del matí, i a partir de les 10 del vespre. D’aquesta manera, no hauràs de posar durant tanta estona, l’aire condicionat.

6) EQUIPS EFICIENTS I ASSESSORAMENT PERSONALITZAT

A Tecníber comptem amb equips eficients i amb professionals que us ajudaran a escollir les millors alternatives per casa vostra, segons les vostres necessitats, ubicació, orientació solar, ús previst…

Unes bones decisions, també faran que el consum energètic no es dispari.

Si estàs pensant a instal·lar aire condicionat, no dubtis a contactar amb nosaltres!

Altres projectes realitzats